Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/sites/web/d-supportorg/subsites/comiteslachtoffers.org/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Bestuur | Comite Slachtoffers

Bestuur

In februari 2016 werd het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld onofficieel opgericht en een bestuur gekozen onder voorzitterschap van Humphry Jeroe. Het bestuur bestaat verder uit: Jona Gunther, Moejinga Linga, Simone Weewee, Eddy Weewee, Sandew Hira, Remi Martopawiro en Waldo Jameson. De laatste twee zijn militairen die in de Binnenlandse Oorlog hebben gevochten en slachtoffer zijn geworden. De eerste vijf zijn slachtoffers of nabestaanden van de Binnenlandse Oorlog. Ik ben nabestaande van een slachtoffer van 8 December.

Het Comité wil slachtoffers en nabestaanden van alle processen van geweld verenigen. Ze proberen mensen van het voormalige Jungle Commando en andere nabestaanden van 8 December erbij te betrekken.

Het Comité zal binnenkort haar statuten laten passeren bij de notaris en zich officieel inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname.