Bijeenkomst Sophia’s Lust 3 april 2017

Op maandag 3 april heeft het Comité met name Humphry Jeroe en Waldo Jameson een goed bezochte presentatie gehouden op Sophia’slust.

De heer Ricky Misser was de motor achter de organisatie, terwijl de hardwerkende Gerold Sewbarathmisser ook aanwezig was.

Opkomst was met meer dan 75 mensen heel goed en de participatie geweldig. Mensen hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen over  Het Comité, de wet en de handtekeningenactie.

Men wilde weten wat het Comité zal  doen om politiek geweld in de toekomst te voorkomen.

Onze doelstellingen zijn daar duidelijk over. Als de erkenning een feit is middels goedkeuring van de wet zijn er genoeg ingrediënten om Suriname in de toekomst te behoeden van deze ellende. Iemand vroeg waarom dit initiatief zolang op zich heeft laten wachten. Niemand heeft eerder naar het verhaal van het grootste deel 97% van de doelgroep willen luisteren. De ontmoeting van slachtoffers en nabestaanden van de binnenlandse oorlog met Sandew Hira heeft de doorbraak gebracht in deze zaak. Iemand of wij contact hebben gemaakt met de financierders van de binnelandse oorlog, waarop ik verwezen heb naar het boek “De getuigenis van president Desi Bouterse”.

De 80 jarige moeder van Ramon Roosburg die tijdens de oorlog de dood heeft gevonden was aanwezig op de presentatie onderbegeleding van haar dochter en Gerold Sewbarathmisser. Haar zoon staat al op de lijst van omgekomen personen maar er was nog niemand geregistreerd als zijn nabestaande. Er zijn afspraken gemaakt m.b.t. hun registratie.

Verder zijn we in contact gekomen met een nicht van Eddy Weewee, Wanita Weewee die op Wakibasoe 2 haar stenenwoning in brand zag opgaan in de binnenlandse oorlog.

De mensen hebben informatie gehad over het pad  van Verzoening en de dag van nationale rouw en verzoening. Ze zijn uitgenodigd om er op 29 juni te zijn.

Het was succesvolle presentatie. Mensen hebben aangeboden de zaak verder te promoten en binnen hun eigen netwerk ondersteuning te geven.

Humphry Jeroe

 

Beeldreportage van de bijeenkomst waar Humphry Jeroe sprak op Sophia’s Lust.


Deprecated: sanitize_url is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan esc_url_raw(). in /data/sites/web/d-supportorg/subsites/comiteslachtoffers.org/wp-includes/functions.php on line 4779