Stand handtekeningenactie 20 februari 2017: 1.124/10.000 = 11%

Voordat ik inga op de stand wil ik bekend maken dat ik formeel weer ben toegetreden tot het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Ik besloot om uit te treden om het Comité ruimte te geven om in gesprek te raken met mensen die mij beschouwen als een rode vlag op een stier. Mijn uittreding is anders geïnterpreteerd, namelijk als zou er een breuk zijn ontstaan in het Comité. Dat is geenszins het geval. Na de preek van het bisdom heeft voorzitter Jeroe mij ervan overtuigd dat als er verzoening moet plaatsvinden, dan kan ik niet buiten die verzoening worden gelaten. Bovendien is mijn herintreding een signaal dat er geen sprake was van een breuk in het Comité. Ik zit dus formeel weer in het Comité. Einde verhaal.

In vijfde week van de actie staat de stand op 1.124 handtekeningen, dat is 11%, dus 2% meer dan de vorige week. Maar zoals ik vorige week had aangekondigd, is een ander cijfer minstens zo belangrijk, namelijk het aantal formulieren dat is uitgezet. Het Comité is hard bezig geweest om een organisatie op te bouwen om de handtekeningen uit te zetten.

In de vierde week waren er 235 formulieren voor 5.875 handtekeningen uitgezet.

In de vijfde week is dat aantal drastisch gestegen naar 750 formulieren voor 18.750 handtekeningen. De kans dat we ons doel halen en nog wel ruim voor 29 juni is dus heel realistisch.

Wie handtekeningen wil helpen verzamelen, kan het formulier hier downloaden. Vergeet niet om contact op te nemen met Humphry Jeroe, die nummers toekent aan het formulier t.b.v. de registratie van de aantallen. Jeroe houdt ook presentaties voor organisaties en families over de handtekeningenactie. Nodig hem uit om in je buurt, organisatie of netwerk een presentatie te houden. Zijn telefoonnummer is: 8744486.

Sandew Hira