Zondag 23 april: herdenking verwoesting Pokigron

De Commissie Herdenking 28 jaar verwoesting Pokigron en het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld organiseren aanstaande zondag 23 april de 28-ste herdenking van de verwoesting van Pokigron. De bijeenkomst is ook een dankzegging aan God dat Hij het dorp de afgelopen jaren staande heeft gehouden.
Op 23 april april 1989 is tijdens de Binnenlandse Oorlog het dorp Pokigron platgebrand door de toenmalige Jungle Commando. Bewoners van omliggende dorpen hadden deelgenomen aan de verwoesting van het dorp. Lange tijd leefden de bewoners van het gebied op gespannen voet met elkaar. In 1995 is op initiatief van Humphry Jeroe een Dag van Rouw en Bezinning georganiseerd. Dat heeft geleid tot een verdere toenadering tussen voormalige vijanden. In diezelfde geest zat komend weekend de herdenking worden georganiseerd. Zatermiddag vertrekt een bus uit Paramaribo naar Pokigron met inwoners die in de stad wonen. Zaterdagavond is er een groot kampvuur in het dorp waar mensen hun verhalen delen over de verwoesting en over verzoening.
Zondagochtend zijn er kerkdiensten, toespraken en koorzang. Zondagmiddag wordt vriendschappelijke voetbalwedstrijden gehouden met o.a. Sv Inter Moengotapoe en SV Botopasi.
Om half zes gaan de bussen terug naar de stad.

Humphry Jeroe
tel. 8744486
Email: comiteslachtoffer@gmail.com.